Artikel

Gå tilbage til oversigt

De nye falkoner assistenter

De sidste par måneder har vi været igennem en intensiv træning med vores heste og rovfugle.

Det er Mette og Marie-Louise som er de nye falkonerassistenter som prøver kræfter med både falke og ørne. Først er der træning og kendskab til vores heste, her gennem to professionelle hestetrænere der har undervist flere gange om ugen i timevis.

Herefter er det de små begynderskridt med at få falke og ørne til spise på sin handske, opbygge tillid, for senere at kunne være selvstændig med både heste og rovfugle.

Se i vores video foroven her - den er ca. 9 min. lang og vi gennemgår de forskellige grundskoleoplæringer og slutter med træning på egen hånd. Selve grunduddannelsen i Ørnereservatet varer i 2 år samt falkoner-jagttegn bestået, derefter 3 år for at specialisere sig i en bestemt falkonerviden før man kan kalde sig falkoner.

For at træne en falk skal man bruge en såkaldt falkelokke. Hvad er det – det er et redskab hvormed en falk lokkedes tilbage til jægeren. Falkelokken er en hesteskoformet, læderbetrukket Indretning besat med fjer, hvortil der er bundet et stykke kød. Se video herunder

 

Køb billetter og gavekort online her

Gå til webshoppen