Artikel

Gå tilbage til oversigt

STØRSTE PROGRAM NOGENSINDE PÅ ØRNERESERVATET

PRESSEMEDDELELSE

Ørnereservatet, Tversted

Den 9. juli 2018

Største program nogensinde på Ørnereservatet

Dørene til himmelrummet står på vid gab på Ørnereservatet, der præsenterer sit mest ambitiøse program nogensinde med nye, ædle hesteracer, en jeep og verdens største ørneart.

Verdens største ørneart, der flyver lige bag en bil i fuld fart, imponerende middelalderheste og falkejagt med tre ryttere på samme tid.

Ørnereservatet byder velkommen til en sæson med en imponerende fremvisning af rovfugle, hvor blandt andet et fascinerende samarbejdet mellem falke, hest og rytter folder sig ud helt tæt på publikum.

  • Vi har udvidet vores program i år, både i forhold til længde og indhold – og vi ser frem til at give en masse mennesker et indblik i rovfuglenes rige, som man ikke kan få andre steder. Vi har arbejdet hårdt på at lykkedes med det nye program, det har krævet tålmodighed, og det har været noget af et puslespil, så nu glæder vi os meget til at vise resultatet for publikum, som vi er meget stolte af, siger Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet.

Ørnenes Nationalpark i Bindslev ved Skagen har blandt andet anskaffet sig to nye heste, der er lagt meget arbejde i at træne, så de nu er klar til at tage del i fremvisningen af det ultimative samarbejde mellem dyr og menneske: Falkejagten.

Den ene er en frieser, som er en venlig, trofast, sort hest med temperament. Frieserhesten er med sin spanskblodede afstamning en barokrace, som gør den velegnet til klassisk dressur.

Den anden er en andalusier, Christian den fjerdes yndlingsrace. Det er en hesterace, som oprindeligt kommer fra Andalusien i det sydlige Spanien. De stammer fra de berømte spanske heste, som eksisterede i middelalderen. Andalusieren er direkte efterkommer af disse heste og er én af de ældste fremavlede hesteracer i verden.

Derudover deltager en dansk varmblod i fremvisningen. Hesten bruges i disciplinerne dressur, spring samt military og er kendetegnet ved samarbejdsvillighed, intelligens, årvågenhed samt omgængelighed. 

  • Der er afgjort noget at komme efter, også for de hesteinteresserede. Alle tre heste er med i fremvisningen på samme tid, forklarer Peter Wenzel og understreger det helt magiske ved samarbejdet mellem dyr med et eksempel.

 

  • Der gik ikke lang tids træning med frieseren, før havørnene dykkene ned og satte sig ved siden af hesten. Der var tillid, selv fra de sky rovfugle, og de blev hurtigt gode venner.

 

Forfulgt af gigant

Men der er også andre hestekræfter i spil. På Ørnereservatet fandt man nemlig ud af, at Stellers havørnen, verdens største art, bedst lod sig træne ved hjælp af en jeep.

  • En Stellers havørn har et vingefang på tre meter og kan nå en tophastighed på 120 km/t, så vi måtte opgive at følge med, både på cykel og i ATV – og tro mig, vi prøvede, men vi kunne slet ikke følge med, siger Peter Wenzel og fortsætter.

 

  • Da vi fandt ud af, at den gerne kredsede over bilen, når vi kørte i det åbne terræn på Ørnereservatet, besluttede vi os for at give den oplevelse videre til publikum og integrere det i fremvisningen. Dermed kan vores gæster også opleve en bil i høj hastighed nærme sig med verdens største havørn kredsende over jeepen.

Ud over forevisningen, der inkluderer mange forskellige typer rovfugle og deres særlige færdigheder, kan publikum se frem til at orientere sig videnscenteret på Ørnereservatet, hvor man eksempelvis kan lære om rovfugles sprog, om indianernes særlige forhold til rovfugle og om rovfuglenes forfædre: Dinosaurerne.

Derudover har Ørnereservatet bygget to små biografer, infohulerne, hvor man kan se foder blive forberedt til rovfuglene samt følge en gps-tracking af en falk.

Ørnereservatet har åbent alle dage undtagen mandag i skolernes sommerferie. Der er én til to daglige fremvisninger. Læs mere på www.eagleworld.dk.

For yderligere information

Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet, tlf. 9893 2031 og info@eagleworld.dk

Alle fotos må benyttes i forbindelse med omtale af Ørnereservatet mod tydelig fotokreditering: Frank Wenzel/Ørnereservatet

Køb billetter og gavekort online her

Gå til webshoppen