Artikel

Gå tilbage til oversigt

I reden ved stellersørnen Beringa

 

Peter Frank Wenzel er inviteret op i reden ved stellersørnen Beringa og her viser hun stolt sine to nye æg frem. Hun er ret præcis i forhold til de øvrige år og har lagt sine æg d. 1 marts. Se video her og kom helt tæt på en skøn stor ørn.

 

Om stellersørnen

Stellers Ørnens udbredelsesområde er relativ begrænset, men i vintertiden tvinger den sibiriske kulde dem til at trække noget mod syd, og kan da træffes på de nordlige øer i Japan, bl.a. HOKKAIDO. I JAPAN betragtes denne ørn med stor ærefrygt, er hellig og strengt beskyttet.

Stellers Ørnen har i øvrigt en interessant historie med direkte forbindelse til Danmark. Den danske polarforsker og opdagelsesrejsende VITUS BERING, der i 1703 kom i russisk tjeneste og bl.a. fandt passagen fra Polarhavet der adskilte Asien fra Nordamerika, i øvrigt navngivet Berings strædet. I VITUS BERINGS ekspeditionskorps, deltog en tysk læge og naturforsker Georg Wilhelm Steller i året 1740, det var ham der første gang observerede og fandt denne ørne art, som blev opkaldt efter ham.

 

 

Køb billetter og gavekort online her

Gå til webshoppen