Udstilling

Udstilling

I ØRNERESERVATETS OMFATTENDE UDSTILLING KAN DU LÆRE MEGET MERE OM FALKONERI OG ROVFUGLE.

Foruden vores forevisninger kan man fra vi åbner 1 time før programmet går i gang udenfor, og i den halve time vi holder åbent efterfølgende, se vores indendørs udstilling.
Der er adgang til udstillingen på billetten og det koster således ikke ekstra at se den, og vi lover for at der er noget for folk i alle aldre.DE VILDE ROVFUGLES LIV

I vores udstilling vil man kunne suge til sig af viden fra årtiers studier i og arbejde med rovfuglene. Udover de mange flotte fotos af Ørnereservatets egne fugle, vil man kunne opleve en samling af Frank Wenzels naturfotografiske eftermæle med både hans studier af Duehøgen, de vilde Jagtfalke mv. Man kan læse uddrag fra hans værker og fordybe sig i de mange interessante og sjove fakta der findes om rovfuglenes liv i det fri.

Man kan også  komme helt tæt på en kæmpestor ørnerede og se forskellige æg og fjer på nært hold og det er muligt at dykke ned i yderligere information om hver enkelt af de arter vi fremviser i forevisningen, i sit helt eget tempo.FALKONERIETS KULTURHISTORISKE ARV

Falkoneri blev i 2010 optaget på UNESCOs verdenskulturarvs-liste og er med andre ord en jagtform der skal værnes om, ikke kun i sin udførsel men også gennem formidling. Dette ældgamle samspil mellem menneske og rovfugl er en vanskelig og fascinerende disciplin der har været dyrket i årtusinder.

I vores udstilling kan man få indsigt i falkejagt gennem historien, menneskets forhold til rovfuglene i forskellige kulturer og dets status i moderne tider. Man kan se de mange spændende effekter, både historiske og top moderne falkoner-udstyr tæt på og få udvidet sin horisont ifht. kunsten at jage med rovfugle.FORTIDSFUGLEN

En af Peter Wenzels interesser siden barndommen var evolutionshistorien, og det at forstå sammenhængen imellem livets udviklingsstadier –  fra dinosaurerne til de rovfugle man ser i dag og bla. kan opleve her på Ørnereservatet. Dette har derfor banet vejen for en udstilling om de tidligste tiders fugle, om de spændende palæontologiske fund af dinosaurer, urtidens fugle og de første fjers udvikling.Hvis man som mange andre har haft interesse for dinosaurer, er det ofte et vidensfelt der fører en videre, direkte til fuglenes og måske i særdeleshed også rovfuglenes verden. Derfor kan både børn og voksne i vores udstilling få indblik i de væsener der levede på og regerede jorden længe før vor tidsregning, og som dannede det biologiske grundlag for de smukke fugle man kan opleve i vores forevisninger.


DEN MODERNE FALKONERS TEKNOLOGI

Som noget nyt kan man i vores udstilling se vores to infohuler der introduceredes i 2018. Her kan man se film om hvordan vi anvender radiosendere og telemetri til at spore og holde styr på fuglenes placering i landskabet.

Man kan få et blik om bag kulisserne og se hvordan det foregår når foder skal tilberedes og hvad udstyr der kræves for at man er klar til at gå på jagt med sin falk, eller træne en ørn – i infohulerne får man altså forståelse for hvad det vil sige at være moderne falkoner.

Udover infohulerne vises der på store fladskærme og med projektorer, optagelser fra droner der hjælper os til at forstå fuglenes foretrukne flyveruter, deres måde at afsøge terrænet for føde på, og generelt få fornemmelsen af hvad det vil sige at som en rovfugl opleve verden ovenfra.

Åbningstider

Få et overblik over sæsonens forevisninger samt parkens åbningstider her

SE SÆSONENS ÅBNINGSTIDER

GENVEJE

Se også:

Køb billetter og gavekort online her

Gå til webshoppen