Artikel

Gå tilbage til oversigt

HELT TÆT PÅ MORDERISK MIDDAG

HELT TÆT PÅ MORDERISK MIDDAG
Prisen for at være med til middagsselskab hos havørnene blev høj for Frank Wenzel

morderisk middag


Af Mette Kirstine Goddiksen


En gennemboret hånd og vedvarende stærke smerter i ryggen. Dét og fantastiske filmoptagelser blev resultatet, da Frank Wenzel tog rovfuglene med op i de sneklædte klitter for at filme deres indbyrdes kamp om et helt rådyr.


- Og jeg slap billigt. Det er jeg yderst taknemmelig for. Og så er jeg blevet rigeligt belønnet med at finde ud af, hvordan deres indbyrdes magtforhold er - og få nogle fantastiske billeder af deres kamp om byttet, forklarer Frank Wenzel.
Han går stadig til akupunktør og døjer med natlige smerter i ryggen.
Hans hånd er efterhånden helet op, efter en rasende havørnehun gennemborede den med sine skarpe kløer. Og arret på hånden vil altid minde ham om den dag, hvor han serverede det store bytte for rovfuglene.


Unikke billeder
Det hele startede, da indehaveren som så ofte før fik indleveret et helt, trafikdræbt rådyr til rovfuglene.
Han besluttede sig for ikke at servere det i stykker, men tage hele dyret med ud i naturen til ørnene og putte et kamera ind i dets mave, så han kunne blive klogere på rovfuglenes indbyrdes magtforhold.

- I starten var havørnene mistænksomme. De listede i cirkler rundt om rådyret, som om de lige skulle sikre sig, at det ikke pludselig rejste sig.
Det hjalp dog på ørnenes agtpågivenhed, at Frank Wenzel var til stede med sit kamera. For hvor vilde havørne aldrig ville lade et menneske komme i nærheden, så virker Wenzels tilstedeværelse nærmest beroligende og tryghedsskabende på Ørnereservatets rovfugle.

 

Efter et stykke tid steg de to største og mest modige havørne, søskendeparret Arnulf og Senja, ned til byttet, hvor de begyndte at spise fra hver sin ende.
- Men det er akkurat som med løver på savannen, der kæmper om førsteretten.

Mord på menuen
Således kom den mægtige og meget dominerende hunørn pludselig i tanke om, at hun ville have byttet i fred…
- Og så fik Arnulf kærligheden at føle. Senja slæbte rådyret hen ad jorden, så kameraet løsnede sig, og så jagede hun brutalt sin bror væk fra byttet.
Arnulf forsøgte desperat at trække sig væk fra søsterens skarpe kløer og næb og søgte tilflugt på Frank Wenzels ryg nogle meter borte.

Men den rasende Senja fulgte efter, og en ørnekamp på liv og død tog sin begyndelse oven på en liggende Frank Wenzel. Og da han prøvede at værge for sig med hånden, så satte hun en klo igennem den. Ikke for målrettet at skade ham, men for at få ham væk, så hun kunne komme efter Arnulf.
Frank Wenzel fik sig til sidst kæmpet væk og ind i sin Hummer. Den detroniserede hanørn fløj med hjem, og Senja kunne herpå nyde sin middag i absolut fred og ro.

- Jeg var meget heldig. Det kunne være gået meget værre - de kunne have ramt mit ansigt med kløerne - eller forvekslet mig med et bytte, når jeg lå ned i sådan en sårbar situation, fortæller Frank Wenzel.

Han er i øvrigt ikke er spor afskrækket, men blot fascineret af rovfuglenes kamp om byttet, som han fik indfanget på nogle helt unikke billeder.
- Ja, det var det hele værd. Jeg fik jo nogle helt fantastiske billeder med mig fra starten af måltidet.

Køb billetter og gavekort online her

Gå til webshoppen